Pe aceiasi tema

Tudor Chirilă, revoltat! Vezi ce i-a făcut angajatei Teatrului de Comedie!

Tudor Chirilă are un simț puternic de justițiar! El s-a enervat foarte tare de gestul făcut de una din angajatele Teatrul de Comedie din București. Tudor a ținut să împărtășească experiența revoltătoare pe rețelele de socializare.

După repetițiile piesei de teatru „Căsătoria”, cântărețul trupei Vama a mers în clădirea administrativă unde se află contabilitatea și secretariatul literar, având de rezolvat mai multe treburi. El a observat pe holurile instituției ceva revoltător!

Tudor Chirilă: „I-am spus că nu mi se pare de acord”

El a prins-o pe o angajată cum fuma și a decis să-i atragă atenția, punând-o să coboare!

„Teatrul de Comedie este o instituție publică. Așa trebuie să înceapă postarea mea. În instituțiile publice nu se fumează. Mai mult, nu se fumează în spațiile publice. E o lege. Lege! Adoptată în parlament. Astăzi, după repetiție («Căsătoria», de Gogol, regia Andrei și Andreea Grosu), a trebuit să urc la croitorie în clădirea administrativă, acolo unde există și contabilitatea și secretariatul literar, programare etc.

Pe holul dintre birouri așezată confortabil pe o băncuță tapisată, cu scrumiera lângă ea, o angajată a teatrului fuma liniștită. I-am spus că nu mi se pare ok și ea a fost de acord, spunându-mi că știe că e rău pentru sănătate. I-am repetat că nu e ok pentru că e o lege care interzice fumatul în spațiile publice.

Un pic surprinsă (ce vrea și idiotul ăsta) mi-a zis că știe. I-am spus că ar trebui să coboare două etaje mai jos să fumeze afară, cum face toată lumea (oare?). Mi-a spus că e complicat. I-am spus că asta nu e problema mea, că eu sunt nefumător și am dreptul să beneficiez de legea asta. Ideea era că îi era dificil să meargă două etaje mai jos.

Acuma, dacă eu chemam poliția eram ăla de c***t, nu-i așa? Pe tot parcusul conversației femeia nici măcar nu s-a obosit să stingă țigara până nu am atenționat-o.”

Angajata i-a dat cu flit lui Chirilă

Tudor Chirilă s-a arătat revoltată de faptul că deși i-a atras atenția, aceasta nu și-a stins țigara

„Femeia nu cobora la fumat. Pentru că era afectat confortul ei personal. Pentru că nu contează libertatea celuilalt, important e să nu fie îngrădită a mea. E complicat să chemi poliția pentru așa ceva. Până ajung ăia nici nu mai ai fapta.

Dar ar fi trebuit s-o fac pentru că e clar că nu puteam miza pe bunul simț al femeii. Pentru ea e o chestiune nevinovată și eu am părut un antipatic care se ia de ea degeaba, deși mirosea a fum de pe la etajul 1.

Se fumează în instituțiile publice, se fumează în spitalele de copii (știu bine ce spun), pacienții (părinți) prin veceuri, medicii în birouri sau cabinete. E un semnal prost, rău. E un semnal că totul este flexibil, totul e negociabil și mai ales că suntem dispuși la zero autocenzură atunci când vine vorba de privilegii pierdute chiar dacă păstrarea lor e în detrimemntul altora, iar lecția pe care o predăm este că respectarea unei legi este excepția”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie