Pe aceiasi tema

Tot mai multe fete sub 18 ani își fac operații estetice în România! De ce părinții inconștienți le permit asta?

De mânuță cu părinții, tot mai multe fetițe se duc la medicul estetician ca să-și injecteze acid în buze, să-și taie nasul sau să-și pună chiar silicoane! Părinții inconștienți, în goana după bani făcuți „ușor” și din activități necurate, reușesc să-și supună copiii chiar și la cele mai crunte chinuri!

Tinerele inconștiente care cred că trebuie să arate ca și când își pun filtre!

Filtrele care ne corup tinerele le fac să se simtă nesigure în pielea lor, și să creadă că e normal să ai pielea complet netedă, astfel că le cer părinților să își facă  operaţii estetice din ce în ce mai complicate. Mediciii inconștienți care acceptă și ei să facă aceste operații se scuză, susținând că tinerii nu știu când să le spună stop!

Dragoş Zamfirescu, medic chirurg pastician: „Am avut situaţii în care mama sprijinea sau inducea şi aducea copilul: ţi-am promis la 18 ani operaţie, uite te-aduc aici chiar mai devreme.”

Cele mai frecvente operaţii estetice sunt rinoplastia, otoplastia, tăierea urechilor, şi augmentarea buzelor. Intervenţiile durează între o oră şi trei ore, iar recuperea poate ajunge până la un an.

Dragoş Zamfirescu, medic chirurg pastician: „În niciun caz nu e o operaţie simplă, e cea mai dificilă operaţie din chirurgia estetică, rinoplastia. Totul este o chestiune de milimetri, câteva unghiuri, marja de eroare între un rezultat bun, mulţumitor şi o catastrofă e foarte mică.”

Karla Băncilă, medic chirurg pastician: „Prima dată se face o evaluare a dezvoltării emoţionale şi intelectuale a tânărului pentru că e important să înţeleagă că pe lângă beneficiile pe care le obţin, există şi riscuri.”

Iar riscurile sunt ca adolescenţii să nu mai ştie unde să se oprească. Este valabil în special în cazul tinerelor care apelează la botox sau acid hialuronic.

Karla Băncilă, medic chirurg pastician: „Nu se recomandă să continui la nesfârşit cu intervenţiile estetice, de aceea la consultaţie încercăm să explicăm limitele chirurgiei estetice.”

Adolescentele apelează şi la implanturi mamare cu silicon. Un caz celebru a fost al Danielei Crudu, care a suferit intervenţia înainte de a împlini 18 ani. O rinoplastie este cuprinsă între 1.500 şi 2.800 de euro, iar implanturile pot ajunge să coste chiar şi 6.000 de euro.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie