Folosind acest site, sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate și Termenii de Utilizare.
Accept

Femeiadeastazi.ro

Femeiadeastazi.ro oferă cititoarelor sale informații despre modă, frumusețe, sănătate, viața de cuplu, secretele vedetelor

  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
Citeste si Tartă rapidă cu prune, fără zahăr
Distribuie
Font ResizerAa

Femeiadeastazi.ro

Femeiadeastazi.ro oferă cititoarelor sale informații despre modă, frumusețe, sănătate, viața de cuplu, secretele vedetelor

Font ResizerAa
  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Femeiadeastazi.ro > Articole > Medical > Tartă rapidă cu prune, fără zahăr
Medical

Tartă rapidă cu prune, fără zahăr

Andreea Burghelea
Ultimul update: 2023/10/03 at 3:01 AM
Andreea Burghelea Published October 3, 2023
Distribuie
2 Min Read
Distribuie

Nu știi ce desert sănătos să le mai pregătești copiilor?

Iată o rețetă simplă pentru o tartă rapidă cu prune, fără zahăr:

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g făină integrală
  • 100 g unt rece tăiat cubulețe
  • 2 linguri de apă rece

Pentru umplutură:

  • 500 g prune, fără sâmburi, tăiate în jumătăți
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri de miere sau îndulcitor natural opțional, după gust
  • 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
  • Un praf de sare

Instrucțiuni:

  1. Pregătiți aluatul:
    • Într-un bol mare, amestecați făina integrală cu untul.
    • Folosește vârful degetelor sau un mixer pentru a combina ingredientele până când obții o textură mărmurită cu bucățele mici de unt.
    • Adaugă apă rece, treptat, și amestecă până când aluatul se adună într-o bilă.
    • Înfășoară aluatul în folie de plastic și pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  2. Pregătește umplutura:
    • Într-un bol, amestecă prunele tăiate cu suc de lămâie, scorțișoară, miere sau îndulcitor, extract de vanilie (dacă dorește) și un praf de sare. Lăsă amestecul deoparte.
  3. Asamblează tarta:
    • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
    • Scoate aluatul din frigider și întinde-l cu un sucitor pe o suprafață ușor presărată cu făină, astfel încât să obții o crustă pentru tartă de grosimea dorită.
    • Transferă aluatul într-o tavă pentru tartă și îndepărtează excesul de aluat de pe margini.
  4. Adaugă umplutura:
    • Așază bucățile de prune peste crusta de aluat în tavă, aranjându-le uniform.
  5. Coace tarta:
    • Coace tarta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când crusta devine aurie și prunele sunt moi.
  6. Servește-o:
    • Lasă tarta să se răcească înainte de a o tăia în porții și de a servi. Poți adăuga, dacă dorești, puțină miere sau îndulcitor natural peste tarta răcită înainte de servire.

Această tartă cu prune fără zahăr este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru desert sau pentru o gustare de după masă. Poftă bună!

Este posibil sa iti placa

Revoluție în Sănătate. Se schimbă modul în care pacienții interacționează cu medicii

Rucsacul pentru sport și activități extrașcolare: ce trebuie să conțină pentru confortul copilului?

Importanța somnului pentru sănătatea fizică și mentală

Glutathione Lipozomal – secretul sănătății celulare și scutul tău hepatic

Top 8 tipuri de exerciții cu kettlebell pentru întregul corp

Andreea Burghelea October 3, 2023 October 3, 2023
Distribuie Articol
Facebook Twitter Email Print
Articol Precedent Drepturile și obligațiile patrimoniale ale soților, în România
Urmatorul Articol Locuri de Munca in Anglia si UK: Cum sa Gasiti Oportunitati de Cariera

Femeiadeastazi.ro

  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina

Despre

Femeiadeastazi este conceput ca un portal de știri și resurse dedicate femeilor moderne, oferind o gamă largă de subiecte, de la sănătate, frumusețe și modă, până la carieră, relații și parenting.

© 2023 Femeiadeastazi un website din familia Publyo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?