Folosind acest site, sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate și Termenii de Utilizare.
Accept

Femeiadeastazi.ro

Femeiadeastazi.ro oferă cititoarelor sale informații despre modă, frumusețe, sănătate, viața de cuplu, secretele vedetelor

  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
Citeste si Rețetă cremă de dovlecei copți
Distribuie
Font ResizerAa

Femeiadeastazi.ro

Femeiadeastazi.ro oferă cititoarelor sale informații despre modă, frumusețe, sănătate, viața de cuplu, secretele vedetelor

Font ResizerAa
  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Femeiadeastazi.ro > Articole > Medical > Rețetă cremă de dovlecei copți
Medical

Rețetă cremă de dovlecei copți

Andreea Burghelea
Ultimul update: 2024/06/19 at 3:04 AM
Andreea Burghelea Published June 19, 2024
Distribuie
2 Min Read
Distribuie

Crema de dovlecei copți este o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru o masă ușoară sau un prânz rapid. Gustul dulceag al dovleceilor copți se combină perfect cu aromele ierburilor proaspete și cremozității smântânii, rezultând o cremă fină și aromată.

Ingrediente:

2 dovlecei/zuchinni medii

1 ceapă mică

1 cățel de usturoi

2 linguri de ulei de măsline

500 ml supă de legume sau apă

200 ml smântână pentru gătit

Sare și piper după gust

Cimbru proaspăt sau pătrunjel verde (opțional)

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii și uscați-i cu un prosop de hârtie. Tăiați-i în felii groase de aproximativ 1 cm. Așezați dovleceii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Adăugați ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit pe tavă. Stropiți cu ulei de măsline și presărați sare și piper după gust.

Coaceți dovleceii timp de aproximativ 30-40 de minute, sau până se rumenesc și se înmoaie. Transferați dovleceii copți, ceapa și usturoiul într-o oală. Adăugați supa de legume sau apa și fierbeți timp de 10 minute.

Pasați legumele cu un blender sau cu un pasator de legume până obțineți o cremă fină. Adăugați smântâna pentru gătit și amestecați bine. Asezonați cu sare și piper după gust. Serviți crema de dovlecei caldă, presărată cu cimbru proaspăt sau pătrunjel verde tocat (opțional).

Sfaturi:

Puteți adăuga și alte legume la această cremă, cum ar fi cartofi, ardei gras sau morcovi. Pentru o cremă mai consistentă, puteți reduce cantitatea de supă sau apă. Puteți folosi smântână vegetală în loc de smântâna pentru gătit. Crema de dovlecei copți poate fi servită ca atare, cu crutoane, cu pâine prăjită sau ca sos pentru paste.

Poftă bună!

Este posibil sa iti placa

Secretele gustului: cum caimacul trădează calitatea laptelui

Sondaj Novakid: 69% dintre părinții români și-au înscris sau plănuiesc să-și înscrie copiii la cursuri complementare de engleză

Revoluție în Sănătate. Se schimbă modul în care pacienții interacționează cu medicii

Rucsacul pentru sport și activități extrașcolare: ce trebuie să conțină pentru confortul copilului?

Importanța somnului pentru sănătatea fizică și mentală

Andreea Burghelea June 19, 2024 June 19, 2024
Distribuie Articol
Facebook Twitter Email Print
Articol Precedent Prăjitură cu cremă de lămâie și bezea
Urmatorul Articol Rețete ideale pentru copiii răciți

Femeiadeastazi.ro

  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina

Despre

Femeiadeastazi este conceput ca un portal de știri și resurse dedicate femeilor moderne, oferind o gamă largă de subiecte, de la sănătate, frumusețe și modă, până la carieră, relații și parenting.

© 2023 Femeiadeastazi un website din familia Publyo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?