Pe aceiasi tema

Regizorul Radu Jude, în juriu la Festivalul de Film de la Berlin

Radu Jude, celebrul regizor român pentru filme ca „Aferim” sau „Toată lumea din familia noastră” va face parte din juriul internaţional al Festivalului de Film de la Berlin. Acesta va decide cine va câștiga cel mai important trofeu al festivalului, Ursul de Aur!

Juriul este condus de actriţa americană Kristen Stewart. Un alt român, Cătălin Cristuțiu, face parte din juriul care va alege cel mai bun scurtmetraj .

Radu Jude, apreciat pentru activitatea sa!

Această binemeritată prezență vine în urma a cinci nominalizări la premiile festivalului de la Berlin. Cel mai recent a câştigat Ursul de Aur în 2021 cu comedia „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”. În 2015 a adus în România Ursul de argint pentru cel mai bun regizor pentru producția „Aferim”, iar în 2009 a primit Premium CICAE (Confederației Internațională a Cinematografelor de Artă) pentru „Cea mai fericită fată din lume”.

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin se va desfăşura în perioada 16 – 26 februarie 2023. Juriul din care face parte Radu Jude va alege

Dintre cele 20 de filme nominalizate, ei vor alege câștigătorul Ursului de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj, câștigătorul Ursului de Argint al juriului (scurtmetraj) și candidatul scurtmetrajului berlinez la Premiile Europene de Film, se arată în comunicatul de presă al festivalului.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie