Pe aceiasi tema

Partidul Laburist anunță că nivelul de trai din Marea Britanie va rămâne în urma celui din România!

Partidul Laburist a publicat o analiză cutemurătoare, care i-a șocat pe toți britanicii! Ei amenință că în felul în care e condusă țara de conservatori, nivelul de trai al Marii Britanii va rămâne în urma celui din Polonia, până în 2030, cu riscul ca România să îi întreacă și ea!

De când au fost manipulați de Nigel Farage, care a vrut să fie „erou” pentru o noapte, Brexitul face ravagii în țara băutorilor de ceai! Abia au evitat recesiunea, după ce au ales o femeie premier care era să ducă țara în faliment, iar produsele și serviciile s-au scumpit amenințător!

Românii o vor duce mai bine ca britanicii?

Potrivit unei știri Reuters , liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, a avertizat că Marea Britanie ar putea să devină mai săracă decât unele țări din Europa de Est în curând. În cadrul stabilirii strategiilor pentru următoarele alegeri naționale, programate pentru 2024, Starmer a declarat săptămâna trecută că, în cazul în care partidul său va câștiga alegerile, se va asigura că Marea Britanie va avea cea mai rapidă creștere economică din G7 pe termen lung.

Partidul Laburist a publicat o analiză comparativă, care arată că nivelul de trai din Marea Britanie ar putea fi depășit de cel din Polonia până în 2030, iar în cele din urmă de cel al Ungariei și României, dacă politica actuală nu se va schimba la Londra. Analiza se bazează pe o creștere medie anuală de 0,5% în Marea Britanie între 2010 și 2021, iar această cifră va fi mai mică decât PIB-ul pe cap de locuitor al Poloniei până în 2030, dacă Polonia își va menține creșterea medie anuală de 3,6%. Comparația a fost realizată pe baza parității puterii de cumpărare, care ia în considerare diferențele de putere a cumpărării în diferite țări.

Polonia, un fost stat comunist, a înregistrat o creștere rapidă după aderarea la Uniunea Europeană în 2004, datorită fondurilor de dezvoltare în valoare de sute de miliarde de euro din partea UE. În prezent, Polonia se confruntă cu o inflație ridicată și cu o încetinire a economiei, la fel ca și Marea Britanie.

Partidul Laburist susține că, în cazul în care politica actuală va continua, până în 2040, Marea Britanie va fi cu 12.000 de dolari pe cap de locuitor în urma României și cu 8.000 de dolari pe cap de locuitor în urma Ungariei. Nu se cunoaște cine a realizat analiza.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie