Pe aceiasi tema

Paco Rabanne, celebru designer, a murit la 88 de ani

Celebrul Paco Rabanne, pe numele său întreg Francisco Rabaneda Cuervo, a murit la vârsta de 88 de ani. Cunoscut pentru design vestimentar și parfumuri, el a strâns o avere de peste 215 milioane de dolari. Pe lângă pasiunea sa, el a mai obținut venituri considerabile din restaurante și dintr-un brand de votcă.

„El a făcut parte dintre cele mai vizionare figuri din moda secolului XX şi moştenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspiraţie”, au scris reprezentanții Paco Rabane pe Facebook.

Paco Rabane, inovator!

Paco Rabanne a fost fiul unui general andaluz pe nume Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împuşcat în Santoña (Cantabria) în 1937. Mama sa era bască a fost şi ea militantă şi membră a conducerii Partidului Comunist din Spania. S-a mutat la vârsta de cinci ani în Franța. A studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice de la Paris. Înainte de a fonda celebrul brand, el a lucrat pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior.

Prima colecție de costume a lansat-o în 1963. El a inclus în costume materiale neobișnuite precum plasticul, hârtia sau aluminiul. Brandul său a devenit parte a grupului spaniol Puig în 1986.

În 1999, Paco Rabanne a anunțat că renunţă la creaţiile haute couture, dedicându-se altor arte și filosofiei.

Rabanne a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru „inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX”.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie