Pe aceiasi tema

Mircea Rusu, îndrăgitul cântăreț de folk, 3 ani cu executare!

Mircea Rusu, cântăreț cunoscut pentru melodiile „Iarba verde de acasă” și „Omul bun și pomul copt”, a dat de necaz. El a primit o a doua condamnare într-un dosar de delapidare, suma fiind de peste 500.000 de lei.

De ce se face vinovat Mircea Rusu?

Mircea Rusu a fost primar al comunei Band din Maramureș. El a fost deja încarcerat, după ce a primit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, 1 lună și 10 zile.

Nefiind la prima abatere, instanța a comunicat că „aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”.

Curtea de Apel, neiertătoare cu „Omul bun”

Curtea de Apel din Târgu Mureș a decis că cei doi casieri și fostul primar al comunei trebuie să restituie banii furați de la Band, sumă la care se adaugă și penalitățile:

„Obligă pe inculpatul Gârbu Petru să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.197 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală.

Obligă pe inculpatul Bodor Zoltan să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 53.400 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală”, apare în hotărârea Curţii de Apel Târgu Mureş.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie