Pe aceiasi tema

Legătura dintre fumatul pasiv și prăjiturile aduse colegilor de birou

Prof. Susan Jebb, preşedintele Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, compară prăjiturile la birou cu fumatul pasiv: „Dacă nimeni nu le-ar mai aduce, eu nu aş mai mânca prăjituri”.

Într-un interviu din „Times”, vorbind în nume personal, Jebb a spus că angajaţii ar trebui să nu mai testeze voinţa colegilor.

Ea este și profesor de dietă şi populaţie la Universitatea din Oxford, și a declarat că mâncatul tortului este o opțiune, dar colegii se pot ajuta reciproc prin asigurarea unui „mediu de susţinere”. Argumentează că a fi în preajma prăjiturilor este ca şi cum ar fi vorba de fumatul pasiv, care, deşi nu este identic, provoacă daune şi celor din jur.

Însă, vorbind pentru „BBC”, medicul de familie dr. Helen Wall a spus că oamenii trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru propria sănătate. Medicul din Bolton a spus: „Nu este o problemă. Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i aşa?”. Totodată, Lou Walker, care a scris un raport despre „cultura” prăjiturilor la birou, a declarat pentru BBC, că a devenit un eveniment cotidian şi că „nu mai sunt chestiuni speciale” ce determină gestul.

Acest lucru vine dintr-un loc al generozităţii şi al bunătăţii, angajaţii dorind să împărtăşească. Este ceva foarte important în a împărţi mâncare cu colegii. Dar ceea ce se întâmplă acum este că are loc în fiecare zi şi asta înseamnă că nu mai este ceva special”.

Majoritatea adulților englezi sunt supraponderali

În prezent, la multe locuri de muncă, prăjiturile, biscuiţii şi dulciurile, aduse de colegii care se întorc din concediu sau pentru a sărbători zilele de naştere, pot declanşa o învălmăşeală în timp ce colegii înfometaţi şi dornici de dulciuri încearcă să pună mâna pe acestea. Este rar un loc de muncă ce rupe tradiţia şi furnizează un platou de fructe. În ceea ce priveşte poziţia oficială a guvernului, purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru a declarat că Rishi Sunak crede că „alegerea personală ar trebui să fie integrată în abordarea noastră. Dorim să încurajăm un stil de viaţă sănătos şi luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat Serviciul Naţional de Sănătate 6 miliarde de lire sterline anual. Cu toate acestea, modul de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăţi pentru colegii lor”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al lui Sunak a adăugat că premierul era „foarte sensibil la o bucată de tort”.

Conform site-ului Serviciului Naţional de Sănătate, majoritatea adulţilor din Anglia sunt supraponderali, ar consumul regulat de alimente şi băuturi bogate în zahăr creşte riscul de carii dentare și obezitate.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie