Pe aceiasi tema

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Istoria interesantă a balerinilor care astăzi nu lipsesc din garderoba unei femei

Balerinii reprezintă astăzi un tip de încălțăminte care beneficiază de foarte multă popularitate, așa că nu există garderobă din care ei să lipsească. Fiecare femeie își dorește să dețină cel puțin o pereche de balerini de o calitate cât mai bună.

Popularitatea acestui tip de încălțăminte este datorată mai ales confortului pe care îl oferă. Nu este de ignorat nici versatilitatea acestui tip de încălțăminte. Există deci o mulțime de motive pentru a-ți cumpăra balerini dar te-ai întrebat vreodată care este istoria acestui tip de încălțăminte?

Dacă te-ai întrebat asta în trecut, atunci sigur te va încânta să citești informațiile din acest articol. Descoperă și tu tot ce trebuie să știi despre istoria balerinilor:

Istoria balerinilor

Se crede că balerinii ar fi apărut în urmă cu mulți ani, mai precis în Antichitatea greacă și romană. În acele vremuri, femeile aveau nevoie de o încălțăminte ușoară și flexibilă care să le ajute să se deplaseze ușor dar mai ales pentru a dansa. Ceva mai târziu, mai precis în Evul Mediu, dansatorii de curte obișnuiau să poarte un tip de pantofi cu toc scurt și vârf rotund. Pe atunci, aceștia erau cunoscuți cu numele de poulaines sau crackowes. Această încălțăminte era realizată din piele foarte subțire și adesea erau ornamentați cu diferite accesorii precum mătasea, panglicile sau perlele.

Abia din secolul XIX balerinii au căpătat forma pe care o cunoaștem astăzi. În Franța acelor vremuri, balerinii erau purtați de către dansatoarele profesioniste. Acestea îi numeau chaussons de danse, nume pe care îl putem traduce ca pantofi de dans. Materialul folosit pentru confecționarea lor era, de asemenea, o piele foarte fină. Prelucrarea lor se făcea manual iar în ceea ce privește talpa, aceasta era ușoară și mai ales flexibilă. Aceste caracteristici permiteau mișcările de dans.

Tot din acest secol, balerinii nu erau purtați doar pentru dans ci și în viața de zi cu zi, mai ales în rândul femeilor din clasa mijlocie. Acestea aveau nevoie de o alternativă pentru încălțămintea cu toc înalt, iar balerinii s-au dovedit a fi cea mai bună alegere. Încântau prin confortul oferit dar și prin ușurința de purtare, așa că adesea erau purtați atât în timpul plimbărilor cât și la cumpărături.

A mai durat însă ceva timp până când balerinii au devenit un must have în garderoba femeilor. Mai precis, acest lucru s-a întâmplat în anii `50. Pe atunci, balerinii au beneficiat de foarte multă promovare, în special datorită actrițelor Audrey Hepburn și Brigitte Bardot. Acestea obișnuiau să poarte balerini în filmele în care jucau, așa că brusc popularitatea lor a început să crească într-un ritm foarte accelerat.

De asemenea, începând din acest moment a început utilizarea unor materiale mai noi pentru fabricarea balerinilor, precum cauciucul. Mai mult decât atât, balerinii erau înfrumusețați cu diferite imprimeuri care mai de care mai atrăgătoare.

În prezent, balerinii sunt disponibili într-o gamă largă de stiluri și culori, de la modele clasice de piele neagră la modele cu imprimeuri funky sau cu aplicații decorative. Acești pantofi pot fi purtați la o varietate generoasă de outfit-uri, de la pantaloni scurți și bluze la rochii elegante și fuste.

Comandă-ți și tu o nouă pereche de balerini din oferta Tocmania.ro.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie