Pe aceiasi tema

Femeile pot de acum să înoate topless în piscinele din Berlin!

Femeile pot acum să se bucure de înotul topless în piscinele din Berlin, iar decizia a fost salutată ca un pas înainte pentru egalitatea de gen. Autoritățile orașului au decis să permită vizitatorilor, inclusiv femeilor și celor care se identifică ca non-binar, să facă topless în piscine, reflectând astfel tradiția Germaniei în materie de nuditate.

„Bărbații au libertatea de a se dezbrăca atunci când este cald, iar femeile nu!”

Măsura a fost introdusă în urma unei plângeri depuse de o înotătoare, care a fost împiedicată să intre la una dintre piscinele din oraș fără să-și acopere pieptul. După ce autoritățile au confirmat că femeia a fost victima unei discriminări, toți vizitatorii piscinelor din Berlin au primit dreptul de a face topless.

Această decizie vine după un incident similar petrecut într-un parc acvatic din Berlin în vara anului 2021, când o femeie a fost îndepărtată din incintă după ce a refuzat să-și acopere pieptul. Franțuzoaica Gabrielle Lebreton a cerut compensații financiare, afirmând că a fost discriminată din cauza genului.
„Pentru mine – și îl învăț asta și pe fiul meu – nu, nu există o astfel de diferență. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, sânul este o caracteristică sexuală secundară, dar bărbații au libertatea de a se dezbrăca atunci când este cald, iar femeile nu”.

Însă măsura nu este fără precedent în Germania, orașul Goettingen devenind primul oraș din țară care a permis femeilor să înoate topless în piscinele publice încă din vara trecută. Decizia a fost luată după ce o înotătoare a fost cerută să se acopere în urma unui scandal legat de identitatea de gen, iar ulterior i s-a interzis accesul în incintă.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie