Inteligența artificială este utilizată din ce în ce mai mult în industria alimentară pentru a optimiza procesele, a crește eficiența și a îmbunătăți siguranța și calitatea produselor.
Recent, a avut loc conferința ”AI și digitalizarea în industria alimentară” a Institutului Tehnologic Danez, unde experți și jucători din industrie au dezbătut și căutat noi căi și oportunități pentru AI și digitalizare în industria alimentară.
Conferința a fost susținută de Agenția Daneză pentru Învățământ Superior și Știință și Fondul Danish Pig Levy și a fost organizată de Institutul Tehnologic Danez în colaborare cu Food & Bio Cluster Denmark și IDA Fødevareselskabet, potrivit foodanddrinktechnology.com
Companiile alimentare daneze trebuie să acționeze acum pentru a adopta inteligența artificială sau riscă să rămână în urma concurenților lor, a fost ideea centrală a conferinței, practic, un semnal de alarmă tras de specialiștii din industrie.
„AI este una dintre pârghiile care vor face industria noastră mai eficientă și cu care nu ar trebui să rămâneți în urmă”, a declarat directorul de afaceri Lars Leopold Hinrichsen, Institutul Tehnologic Danez. „Domeniul se mișcă rapid și, dacă vrei să nu fii depășit, trebuie să te asiguri că te numeri printre companiile care sunt în proces de integrare a AI în afacerile și procesele lor.
În clarificarea sa strategică, specialistul Institutului Tehnologic Danez în transformare digitală, consultantul senior Cathrine Lippert, a oferit câteva recomandări: „Este vorba de identificarea modului în care AI este cel mai bine utilizată pentru a sprijini afacerea. Clarificarea strategică inițială este crucială pentru a vă asigura că nu puneți timp și resurse într-o tehnologie doar pentru că există și pare importantă la început”, a sfătuit Cathrine Lippert.
Ea a clarificat că AI necesită date bune, deoarece sistemele AI sunt la fel de bune ca și datele pe care sunt antrenate. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că aveți atât sisteme, cât și procese pentru a colecta, stoca și analiza datele relevante.
„AI va fi esențială pentru dezvoltarea și operațiunile companiei și, prin urmare, este esențial să implementați măsuri de securitate robuste pentru a vă proteja sistemele de hacking, abuz și abuz – și la fel de important să luați în considerare implicațiile etice ale utilizării AI”, a adăugat ea.
De asemenea, participanții au dobândit o perspectivă asupra utilizării modelelor și AI pentru optimizarea proceselor biologice din industria alimentară de la Morten Arendt Rasmussen, care este profesor de știința datelor în alimentație la UCPH Food. Printre altele, el a arătat cum modelele de inteligență artificială pot fi antrenate, de exemplu, pentru a dezvolta brânza pe bază de plante prin compararea cu parametri relevanți din compoziția brânzei tradiționale.
Utilizarea modelelor și a inteligenței artificiale (AI) pentru optimizarea proceselor biologice din industria alimentară reprezintă un domeniu în creștere, având potențialul de a transforma semnificativ producția și managementul resurselor.
Sursa: g4food
Articolul Cum este folosit AI în industria alimentară? apare prima dată în Agroteca.