Pe aceiasi tema

Cristian Popescu, vocea „Motanului Dănilă”, la 79 de ani!

După 55 de ani de activitate în muzică, film și teatru, precum și mii de spectacole, Cristian Popescu continuă să fie foarte activ!

„N-o să mă pensionez atâta vreme când sunt apreciat dar n-o să frizez penibilitatea, mă voi exclude singur când n-o să mai pot face munca asta cum trebuie”, ne asigură artistul a cărui voce a dat viață personajelor copilăriei noastre, amintim celebrul ”Motan Dănilă”, interpretat de Dem Rădulescu. Și astăzi Cristian Popescu dublează personaje Disney, pentru filmele distribuite pe piața românească. ”Așa m-am născut, nu-i o chestie de vârstă să scot la iveală copilul din mine, când dublez în limba română personaje dragi copiilor”, susține Cristian Popescu.

El lucrează la o carte autobiografică, în care va povesti întâmplări cu Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Grup 74, Jean Constantin, Dem Rădulescu, Stela Popescu și Nicu Constantin. ”Turneele în care am fost nu vor mai fi niciodată. Românii nu mai au veselia de altădată, doar cei ce sunt în afara țării. Sunt dator să scriu acestă carte însă nu-i un semn că-mi pregătesc pensionarea. Pensionat sunt doar pe hârtie, iar cu retribuția ce o primesc, poți să o uiti”.

Din cauza mustății a fost interzis în comunism!

„Nu mi-am ras-o niciodată. Din cauza asta, am fost exclus și din programele televiziunii, că nu i-au plăcut mustăcioșii lui madam Ceaușescu. Am tot filmat cu clame să-mi strâng părul mai lung dar totul până la mustață”, își aduce aminte solistul, fost angajat al Teatrului de Operetă din București care a debutat pe scena Teatrului de revistă „Constantin Tănase” în 1965.

Vocea „Motanului Dănilă” se ține în formă!

El s-a retras din București la Brașov, unde aerul este mult mai sănătos!

Artistul a părăsit Bucureștiul pentru Brașov și consideră a fost cea mai bună alegere, o viață mult mai relaxantă în afara turneelor. ”Sunt 40 de ani de când am ales acest oraș căruia îi datorez o viață mult mai sănătoasă. Față de mulți colegi de scenă ce s-au dus, pe mine m-a ținut Dumnezeu. N-am fumat, n-am fost machitor și am făcut sport de performanță, tenis și handbal. Merg zilnic două ore cu bicicleta, fac exerciții cu ganterele și încă practic tenisul de câmp”. Printre filmele la care a contribuit se numără: ”Veronica”, ”Veronica se întoarce”, Fram ursul polar”,”Saltimbancii”, ”Dragoste la zero grade” ori ”August în flăcări”. A conceput și prezentat ”TipTop Minitop” la TVR.

 

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie