Pe aceiasi tema

Cea mai mică femeie din lume tocmai s-a căsătorit. Are doar 62,8 cm şi 11 kg! Vezi cine este soțul femeii din Cartea Recordurilor!

Jyoti Amge este cunoscută pe plan mondial pentru că deține recordul pentru cea mai mică femeie din lume, conform Cartii Recordurilor (Guinness World Records). Pe lângă acest record remarcabil, ea este și o actriță talentată, având apariții în producții celebre precum serialul “American Horror Story” și alte emisiuni TV.

În legătură cu viața personală a lui Jyoti Amge, a existat interes și curiozitate în ceea ce privește statutul său marital. În 2017, a apărut o fotografie cu actrița și un bărbat, iar multe persoane au presupus că acesta ar fi soțul ei. Cu toate acestea, Jyoti Amge a negat vehement acest zvon, afirmând că nu îi cunoaște nici măcar numele și că nu are nicio legătură cu el.

Jyoti Amge suferă de achondroplazie

Potrivit rapoartelor din Cartea Recordurilor, Jyoti Amge, în vârstă de 29 de ani, are o înălțime de 62 de centimetri și cântărește 11 kilograme. Aceasta este rezultatul unei afecțiuni cunoscute sub numele de achondroplazie, o formă de nanism care nu are un tratament cunoscut. Cu toate acestea, Jyoti Amge a demonstrat că înălțimea sa redusă nu a fost un obstacol în calea visurilor și realizărilor sale, reușind să se impună în industria divertismentului și să câștige recunoaștere internațională.

Jyoti Amge rămâne un exemplu de curaj și determinare pentru mulți oameni, inspirându-i pe alții să depășească limitele și să își urmeze pasiunile, indiferent de obstacolele întâmpinate în calea lor.

În 2017, au circulat zvonuri despre căsătoria celei mai mici femei din lume, Jyoti Amge, însă aceasta le-a negat. Fiind o personalitate celebră, era de înțeles că exista interes din partea bărbaților față de ea.

După acel episod, curiozitatea cu privire la statutul său marital a persistat. Jyoti a postat mai multe fotografii alături de un anumit bărbat, iar internauții au presupus că acesta ar fi partenerul ei de viață. Cu toate acestea, Jyoti a clarificat faptul că el este doar cel mai bun prieten al său și că s-a căsătorit cu altcineva în decembrie 2022.

Jyoti s-a născut pe 16 decembrie 1993, în Nagpur, Maharashtra, India. Ea a intrat în atenția publicului după ce a împlinit 18 ani, atunci când reprezentanții Cartii Recordurilor Guinness au vizitat satul ei în 2011 și au recunoscut-o drept cea mai mică femeie din lume. Ea a depășit-o pe americanca Bridgette Marie Jordan, care măsoară 69 de centimetri în înălțime. Statura ei mică este rezultatul unei afecțiuni genetice numite achondroplazie, care afectează dezvoltarea normală a oaselor. Jyoti a crescut inițial într-un ritm normal, dar simptomele bolii au apărut în jurul vârstei de 2 ani, moment în care creșterea ei s-a oprit.

Întâlnirea dintre cel mai mare om din lume și cel mai mic

Întâlnirea între “pitica” și “uriașul” planetei a făcut senzație în Cairo, Egipt, unde Sultan Kosen, cel mai înalt om de pe planetă, înalt de 2,51 metri, și Jyoti Amge, care măsoară doar 63 de centimetri, și-au împărtășit amintiri din perioada pandemiei. Sultan Kosen a trăit izolat la ferma sa din Turcia, evitând contactul cu exteriorul, iar Merve Dibo, femeia cu care s-a căsătorit în 2013, a fost cea care l-a protejat și a acționat ca un fel de gardian. Pe de altă parte, Jyoti a beneficiat de protecția poliției și a familiei sale, care a creat un scut în jurul ei pentru a o feri de virusul mortal. Dacă Amge a sprijinit autoritățile în promovarea vaccinării anti-COVID-19, Kosen nu a avut aceeași poziție.

Uriașul a încercat să susțină patronii de localuri și restaurante din Mardin, Turcia, care au fost nevoiți să-și închidă afacerile din cauza numărului mare de infectări. Cei doi deținători ai recordurilor mondiale urmau să se întâlnească încă din 2020, dar călătoriile lor în străinătate au fost anulate din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie