Pe aceiasi tema

Caz revoltător la o școală din Suceava! Colegii și-au provocat elevul cu dizabilități să se arunce pe geam de la etajul doi!

Elevul cu handicap aflat în clasa a X-a a primit o provocare din partea unor colegi, care i-ar fi putut fi fatală! În glumă, i-au propus să zboare pe geam, promițându-i o pungă cu pufuleți! Direcțiunea a încercat să mușamalizeze tot, temându-se ca acest caz să nu apară în presă!

Elevul cu nevoi educaționale speciale ar fi ținta glumelor făcute de colegi.

Conducerea unității de învățământ a fost informată de incident de tot de colegi de-ai băiatului, și după ce s-au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din colegiu, s-a demarat o anchetă.

Directorul Colegiului Tehnic Samuil Isopescu, Delia Irimia, ne-a declarat că elevul respectiv este consiliat psihologic în prezent și că s-a discutat și cu părinții și cu colegii săi.

De asemenea, s-a luat măsura ca aerisirea claselor de curs să se facă pe geamurile de la nivel superior, unde elevii nu ajung, iar accesul către ferestrele de mai jos să fie blocat.

Unitatea de învățământ are pază , asigurată de o firmă specializată, dar și sistem de monitorizare și se iau măsuri stricte în ceea ce privește accesul în unitate, tocmai pentru a evita incident.

Elevul respectiv a declarat profesorilor că a scăpat un telefon mobil pe geam și a ieșit pentru a recupera aparatul, numai că din imaginile de pe camerele de supraveghere nu reiese că ar fi scăpat ceva pe geam.

Acesta a fost sancționat cu scăderea notei la purtate iar diriginții țin ședințe cu elevii în care le explică faptul că astfel de situații și de provocări sunt foarte periculoase.

De incident au fost informați și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava, care au demarat propria anchetă.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, Cezar Anuței, ne-a declarat că incidentul a fost raportat cu întârziere de către unitatea școlară și că inspectorii vor mai întâi să vizualizeze imaginile surprinse de camerele de supraveghere din colegiu.

Acesta a apreciat incidentul ca fiind grav dar unul izolat în învățământul sucevean.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie