Pe aceiasi tema

Când și unde va fi înmormântat Rudel Obreja? Când va fi adus în țară trupul neînsuflețit?

Rudel Obreja, fostul mare campion și președinte al Federației Române de Box, a încetat din viață la vârsta de 57 de ani! Boala grea, cancerul, l-a măcinat în ultimele luni ale vieții, iar anii de închisoare făcuți în urma dosarului Galei Bute și-au spus cuvântul.

Cine a fost Rudel Obreja?

Rudel Obreja a fost unul dintre cei mai mari boxeri pe care i-a avut România. A fost de patru ori campion național și de șase ori campion balcanic. A urmat apoi o carieră de președinte al Federației Române de Box, dar a fost nevoit să-și întrerupă mandatul din cauza problemelor cu legea.

În luna aprilie a anului trecut, Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”. Boala a avansat în timp ce se afla după gratii, fiind eliberat condiționat pentru a se trata. În luna iulie, Rudel a fost externat din închisoare pentru a merge în Turcia, unde a urmat tratamentul.

Înmormântarea lui Rudel Obreja va avea loc miercuri, 15 martie, iar prietenii și apropiații vor avea ocazia să îi aducă un ultim omagiu la Biserica Belvedere, unde va avea loc priveghiul, începând cu 14 martie, ora 19:00.

Tristețea și durere în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut pe Rudel Obreja este una nemăsurată! Fie ca sufletul său să găsească liniștea veșnică și să ne vegheze din ceruri!

Rudel Obreja despre tratamentul din Turcia

„Soția mea ține legătura cu cei de la clinica din Turcia, dânsa știe mai multe. Știu că medicii de acolo tot întreabă când putem veni. Dacă am compară cu situația mea din perioada în care eram în detenție, pot spune că sunt mai bine. În schimb, dacă judecăm strict medical, starea este în continuare gravă, totuși vorbim de cancer pancreatic cu metastaze, gradul IV.

Eu trebuie să ajung în starea în care să pot fi operabil. Am nevoie de această operație, fie că va fi în Turcia sau în Austria. Doar că asta depinde de medici, nu pot să intru în operație și să nu mă mai trezesc”, declara Rudel Obreja.

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie