Pe aceiasi tema

Bono: „Am fost fan ABBA, dar mă feream, ca să par macho”

Solistul trupei U2 spune că se simțea presat să pară „macho” și și-a ascuns dragostea pentru trupa suedeză, ale cărei piese le-a și cântat în anii ‘70.

 

Bono își amintește că a crescut cu muzica grupului pop scandinav în Dublinul acelor ani.

Însă, presiunea să pară „macho” l-a determinat pe tânărul irlandez să își ascundă dragostea pentru ABBA, a declarat vocalistul. El a dezvăluit că nu a avut curajul să recunoască faptul că îi plăcea grupul din Suedia, într-o perioadă în care prietenii săi ascultau punk.

Într-o emisiune la BBC Radio 2, Bono a vorbit alături de chitaristul principal al trupei U2, The Edge, în vârstă de 61 de ani, și amândoi au interpretat melodii de pe noul lor album, „Songs of Surrender”.

Totodată, citând exemple de muzicieni care nu ar fi fost neapărat considerați „cool” de către oamenii cu care s-a asociat în tinerețe, cântărețul a spus că i-a apreciat întotdeauna și pe Bee Gees.

Bono a spus, de asemenea, că muzica celor de la ABBA a fost ca „imnul național pentru mamele tinere„:

Cu siguranță, la ora închiderii pub-ului nostru local, deseori femeile tinere cântau Thank You for the Music, iar eu îl cântam și eram foarte recunoscător pentru muzică”.

În același interviu, The Edge a spus: „Suntem mari fani ai acestei trupe, îi apreciem munca într-un mod care a crescut de-a lungul anilor. Suntem fani ai Bee Gees, ceea ce oamenii nu și-ar fi imaginat”.

„Suntem fani ai multor compozitori grozavi care nu sunt neapărat văzuți ca fiind foarte la modă”, a mai spus chitaristul U2.

Citiți și: Câștigătorii Premiilor Grammy 2023. Beyonce a egalat recordul

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie