Folosind acest site, sunteți de acord cu Politica de Confidențialitate și Termenii de Utilizare.
Accept

Femeiadeastazi.ro

Femeiadeastazi.ro oferă cititoarelor sale informații despre modă, frumusețe, sănătate, viața de cuplu, secretele vedetelor

  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
Citeste si Banana și zaharurile: Mit sau realitate? Tot ce trebuie să știi despre carbohidrați, calorii și beneficiile pentru inimă
Distribuie
Font ResizerAa

Femeiadeastazi.ro

Femeiadeastazi.ro oferă cititoarelor sale informații despre modă, frumusețe, sănătate, viața de cuplu, secretele vedetelor

Font ResizerAa
  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Femeiadeastazi.ro > Articole > Showbiz > Banana și zaharurile: Mit sau realitate? Tot ce trebuie să știi despre carbohidrați, calorii și beneficiile pentru inimă
Showbiz

Banana și zaharurile: Mit sau realitate? Tot ce trebuie să știi despre carbohidrați, calorii și beneficiile pentru inimă

Redactia
Ultimul update: 2025/01/10 at 3:04 AM
Redactia Published January 10, 2025
Distribuie
4 Min Read
Distribuie

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume, dar au stârnit de-a lungul timpului controverse legate de conținutul lor de zahăr și carbohidrați. Sunt ele cu adevărat o bombă calorică sau reprezintă o gustare sănătoasă și plină de beneficii? În acest articol, vom analiza în detaliu valoarea nutritivă a bananelor, vom răspunde la întrebarea dacă zahărul lor este un motiv de îngrijorare și vom descoperi cum pot contribui aceste fructe delicioase la sănătatea inimii. Află adevărul despre banane și de ce pot fi parte esențială a unei diete echilibrate!

Banana și zaharurile: Mit sau realitate?

Bananele sunt fructe tropicale dulci, care se potrivesc cu tot felul de preparate, de la smoothie-uri și fulgi de ovăz la deserturi. Totuși, dulceața lor provine din zahărul natural, cunoscut și sub denumirea de carbohidrați. Deoarece bananele conțin mai mulți carbohidrați decât alte fructe și majoritatea legumelor, ele au adesea o reputație proastă.

Bananele sunt adesea considerate „bombe de zahăr” sau chiar sunt comparate cu batoanele de ciocolată, dar ar trebui să te îngrijoreze carbohidrații din banane? Iată, potrivit today.com, adevărul despre cantitatea de carbohidrați și calorii din banane, dacă le poți consuma într-o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și cum influențează ele nivelul de zahăr din sânge.

Carbohidrați, calorii și beneficiile bananei

O banană de mărime medie conține 27 de grame de carbohidrați și 105 calorii. Prin comparație, un măr are 25 de grame de carbohidrați, o jumătate de cană de ovăz are 27 de grame de carbohidrați, iar o cartof dulce de mărime medie conține 24 de grame de carbohidrați.

Dieteticienii recomandă consumul a 45–60% din calorii din carbohidrați. În cadrul unei diete de 2.000 de calorii, aceasta se traduce într-o cantitate de aproximativ 225 până la 300 de grame de carbohidrați pe zi.

Vezi și 4 combinații de fructe de care trebuie să te ferești, pot deveni toxice și îți pot provoca reacții adverse

Carbohidrații dintr-o banană provin din zahărul natural și fibră, un nutrient care susține sănătatea inimii și digestia. O banană conține și 1 gram de proteine, dar este cel mai cunoscută pentru conținutul său de potasiu, un mineral asociat cu sănătatea inimii. Cercetările au arătat că dietele bogate în potasiu sunt asociate cu niveluri mai scăzute ale tensiunii arteriale, precum și cu riscuri reduse de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. În plus, un studiu recent a constatat că un consum de banane poate fi corelat cu scăderea tensiunii arteriale diastolice.

Este posibil să observi că o banană verde, necoaptă, are un gust amidonat și nu are dulceața naturală a fructului. În schimb, o banană coaptă este foarte dulce și se potrivește perfect în banana bread (pâinea cu banana) sau în deserturi. Pe măsură ce banana se coace, devine mai dulce și, prin urmare, conține mai mulți carbohidrați. Totuși, este dificil să cuantifici exact câți carbohidrați conține o banană coaptă față de una necoaptă. Un studiu a încercat să facă acest lucru, dar cercetătorii au constatat un grad mare de variabilitate.

Sursa: g4food

Articolul Banana și zaharurile: Mit sau realitate? Tot ce trebuie să știi despre carbohidrați, calorii și beneficiile pentru inimă apare prima dată în Casoteca.

Este posibil sa iti placa

Gabi Bădălău, iubitul Biancăi Drăgușanu, își dă copiii în judecată pentru 124.000 de euro

Cum s-au desfășurat ultimele zile din viața lui Mihai Leu? Zece zile infernale pentru campionul mondial

Soția lui Mihai Leu, sfâșiată de durere. „Ai plecat, iubirea mea, dar nu și din inima mea! Te iubesc pentru eternitate!”

Când va fi înmormântat Mihai Leu? Familia marelui campion se pregătește pentru cumplitul moment

Preafrumoasa actriță Gabriela Cristea, DISTRUSĂ după ce a fost dată afară din televiziune! Ce a ajuns să facă?

Redactia January 10, 2025 January 10, 2025
Distribuie Articol
Facebook Twitter Email Print
Articol Precedent Ce spune Ramona despre divorț, după ce foști concurenți au zis că ea și Stelian nu mai sunt împreună
Urmatorul Articol Alege covorul perfect pentru fiecare cameră: Cum să găsești combinația ideală de stil și funcționalitate

Femeiadeastazi.ro

  • Acasa
  • Showbiz
  • Dragoste
  • International
  • Medical
  • Casa&Gradina

Despre

Femeiadeastazi este conceput ca un portal de știri și resurse dedicate femeilor moderne, oferind o gamă largă de subiecte, de la sănătate, frumusețe și modă, până la carieră, relații și parenting.

© 2023 Femeiadeastazi un website din familia Publyo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?