Cel dintâi crainic bărbat din istoria Televiziunii Române s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, a anunțat postul public.
Florin Brătescu s-a ajuns ca operator radio la Radiodifuziune, în vara anului 1957, iar numele său a fost legat de începutul televiziunii române. La doar un an după primul semnal TV din studiourile aflate în București, acesta a fost transferat la instituţia nou-înfiinţata, postul său fiind acela de crainic.
Într-un interviu televizat, Florin Brătescu își amintea: „Iniţial, la TVR, erau doar femei, dar la un moment dat s-au gândit să bage şi voce de bărbat, așa că s-au gândit să mă trimită la televiziune. M-am dus la TV, am realizat jurnale. TVR-ul se mutase în Moliere şi avea o emisiune <<În fața hărţii>>. Într-una dintre emisiuni, prezentatoarea nu a putut veni în emisie. Cu 30 de minute înainte, mi s-a pus un text în brațe, m-au dus la machiaj şi am intrat pe post, nimeni nu știa cine sunt. După ce am intrat pe sticlă, am rămas o perioadă în faţa camerelor”, spunea Florin Brătescu, cel care și-a dedicat aproape 40 de ani Televiziuni Române.
În toate aceste decenii el a fost şef de rubrică la Redacţia Actualităţi şi redactor-prezentator al emisiunii „Reflector” – una dintre producţiile de marcă ale televiziunii publice.
Timp de 10 ani, începând din 1966, „Reflector” a fost programul cu un mare succes printre telespectatori și a ajuns încă de la debut cea mai importantă emisiune de investigaţii şi anchetă în media audio-vizuală autohtonă.