Pe aceiasi tema

A murit Paco Rabanne. Care este cauza morții celebrului designer

Doliu în lumea modei! Celebrul designer spaniol Paco Rabanne a murit, astăzi, la vârsta de 88 de ani. Casa de modă a creatorului a transmis mesajul. Ce s-a spus despre cauza morții celebrului designer. 

Emblematicul designer s-a stins din viață vineri în Portsall, Franța. Rabbane, al cărui nume real este Francisco Rabaneda Cuervo, a devenit celebru în lumea modei în anii 1960. Dar după ce s-a retras din lumina reflectoarelor în 1999, a fost văzut rar în public.

Cauza morții sale nu a fost încă anunțată. Casa de modă care îi aparținea a transmis un mesaj emoționant.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Paco Rabanne (@pacorabanne)

„Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar care a murit, astăzi, la vârsta de 88 de ani. Una dintre cele mai importante figuri ale modei din secolul XX, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație. Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate”, a anunțat casa de modă.

Paco Rabanne și-a fondat propria casă de modă în 1966. Un an mai târziu, a început să colaboreze cu compania de parfumuri Puig, iar colaborarea a produs unele dintre cele mai emblematice parfumuri, scrie The Sun.

Citește și: A murit actorul Theodor Corban

Cine a fost Paco Rabanne

Paco Rabanne s-a născut în februarie 1934 în orașul basc Pasajes, provincia Gipuzkoa. Înainte de a deveni creator de modă, Rabanne a avut o viață plină de evenimente. El s-a ascuns de Gestapo în Brest, Franța, de când s-a născut și până în 1947, potrivit Le Télégramme.

Creațiile sale de modă au devenit apreciate de o lume întreagă, fiind prezentate pe podiumurile haute couture de pe tot mapamondul. Creatorul de modă era cunoscut pentru hainele sale metalice unice.

După ce s-a retras din lumea modei, în 1999, Paco Rabanne a avut puține apariții publice. Cu toate acestea, în 2010 el le-a vorbit elevilor unui liceu din Franța cărora le-a transmis: „Nu toată lumea poate fi o vedetă. Trebuie să știi să fii inteligent. Principalul lucru este să vorbești despre tine însuți, să te diferențiezi de ceilalți. Nu copiați niciodată”.

După aproape patru decenii în care și-a pus amprenta asupra industriei de fashion, în ultimii ani, Paco Rabanne a devenit cunoscut mai ales pentru parfumurile sale. De asemenea, faimosul designer spaniol a creat bijuterii pentru Givenchy, Dior și Balenciaga.

Creatorul de modă și-a petrecut ultimele sale zile în Franța. Primarul din Porstal, unde a murit Paco Rabanne, a declarat pentru Euro Weekly News: „Era destul de popular în comună. Avea simplitatea oamenilor care știu de unde vin”. Marguerite Lamour a adăugat: „Îi plăcea să vorbească despre tinerețea sa”

Nefiltrate.ro

Mergi la categorie