O casă curată și organizată nu este doar o sursă de confort, ci și un factor esențial pentru bunăstarea noastră mentală și fizică. Totuși, între ritmul alert al vieții de zi cu zi și multiplele responsabilități, menținerea curățeniei poate părea o provocare.
În acest articol, îți oferim 4 sfaturi simple și eficiente care te vor ajuta să transformi curățenia într-un proces mai ușor și mai rapid. Fie că este vorba despre organizarea inteligentă a spațiului, produse de curățenie versatile sau trucuri pentru a economisi timp, vei găsi aici soluții care se potrivesc oricărui stil de viață. Descoperă cum poți avea mereu o casă primitoare, fără stres și fără ore întregi petrecute făcând curat!
Sfaturi Practice pentru o Casă Curată
Păstrarea curățeniei în casă este extrem de importantă pentru a te asigura că nu vei sta înconjurat/ă de praf și alte bacterii care îți pot distruge sănătatea.
Vezi care sunt cele mai importante încăperi ale unei locuințe pentru care trebuie să acorzi un plus de atenție în momentul în care faci curat, precum și câteva sfaturi privind produsele de curățenie necesare sau modul de organizare în tot acest proces.
Curățenia în bucătărie
Bucătăria face parte dintre camerele unei case în care asigurarea unei curățenii desăvârșite este mai mult decât necesară. Ținând cont de faptul că acesta este locul în care gătești și depozitezi mâncarea și în care iei masa, este indicată curățenia și eliminarea tuturor petelor sau a urmelor de grăsime.
Vezi și De ce e important să porți mănuși de protecție în timpul curățeniei casnice
Dezinfectează constant aragazul, chiveta, cuptorul și alte aparate pe care le utilizezi, precum și gresia, faianța și masa. În acest fel vei reduce considerabil nivelul de împrăștiere a microbilor care pot ajunge în mâncare.
În plus, acordă o mare atenție modului în care cureți farfuriile, tacâmurile și vasele în care gătești. Lăsarea reziduurilor sau a petelor de grăsime pe acestea nu este deloc igienică.
Curățenia în baie
Baia ar trebui, de asemenea, să reprezinte de asemenea un spațiu al curățeniei absolute, mai ales că este locul în care ți tu ai grijă să îți păstrezi igiena proprie.
Cei mai mulți microbi se adună în vasul de toaletă, iar răspândirea acestora se poate realiza cu ușurință pe chivetă, prosoape și produsele de igienă. Folosește produse dezinfectante puternice, specifice pentru curățarea băii, care să îți asigure un rezultat eficient.
Produse de curățenie
Produsele pe care le folosești pentru a realiza curățenia în orice încăpere din casă trebuie să fie unele potrivite. Spre exemplu, din categoria produselor necesare pentru curățarea bucătăriei și a obiectelor specifice acesteia, nu trebuie să îți lipsească detergentul de vase și degresantul.
Alte produse de curățenie care îți sunt necesare în toată casa sunt soluțiile de curățat geamuri, pardoseli, soluții de curățat parchetul, mobila sau de șters praful.
Pe lângă acestea, alege cu grijă și bureții sau lavetele cu care vei aplica sau vei șterge aceste produse. Alege produse potrivite suprafeței pe care dorești să o cureți, unele lavete pot zgâria anumite produse, lăsa urme sau pot plimba praful și murdăria, în loc să o absoarbă.
Rutina de curățenie
Este recomandat să cureți fiecare cameră în mod regulat, chiar și acele încăperi în care poate nu petreci atât de mult timp. Bacteriile și microbii care se adună în câteva săptămâni pot fi foarte periculoși și îți pot afecta sănătatea.
Crează-ți o rutină de curățenie care să se potrivească cu programul tău, fie că alegi să faci curățenie în toată casa într-o singură zi sau alegi să împarți treburile casei în fiecare zi a săptămânii.
Sursa: blogdecasa
Articolul 4 Sfaturi practice pentru o casă curată și ordine fără efort apare prima dată în Casoteca.