Leacuri alternative in terapia depresiei

Depresia afecteaza tot mai multi oameni si este greu de tratat. Exista cateva secrete care te pot scapa de aceasta afectiune complicata.

Primul remediu la care doctorii si pacientii recurg este cel medicamentos, scrie Care2. Cei care sufera de depresie trebuie sa stie ca si lacrimile ii pot ajuta sa treaca peste momentele grele, plansul avand un efect benefic.

Pe langa tratamentul medicamentos si vizitele obligatorii la psiholog, putem face si singuri o serie de lucruri care sa ne ajute sa trecem mai repede peste momentele neplacute ale vietii, in care simtim ca nu mai putem merge mai departe singuri.

Importanta medicamentelor

Este adevarat ca medicamentele anti-depresive pot salva chiar viata unui pacient grav bolnav, insa ar fi bine ca tratamentele naturale sa fie luate mai in serios.

Depresia este adesea simptomul unor anumite circumstante din viata unui om, rezultatul acumularii unor factori. Cei care au depresie trebuie mai intai sa se gandeasca foarte bine care este originea ei si sa o identifice dintre alti factori potentiali.

Sport

O cale foarte buna de relaxare este miscarea fizica. Prin ea se elibereaza endorfinele, hormoni care sunt asociati cu fericirea. De asemenea, mancarea este si ea importanta, iar cei depresivi nu trebuie sa sara peste unele mese.

Peste

Multe medicamente antidepresive cresc nivelul de serotonina din corp. Acesta poate fi crescut si cu ajutorul urmatoarelor alimente: sardine, somon, hering si macrou (bogate in acizii grasi omega-3).

Se recomanda si uleiul extras din nuca de cocos, el avand un efect benefic asupra corpului uman. Evitati cofeina, caci aceasta reduce nivelul de serotonina din corp.

Soare

Expunerea la soare este foarte benefica, deoarece poate creste nivelul de vitamina D din corp. Trebuie sa aveti grija, insa, la efectele secndare date de expunerea in exces, mai ales pe timpul verii.

Comunicare

Nu in ultimul rand, comunicarea cu ceilalti este si ea foarte importanta. Cel mai bine ar fi sa faceti sedinte cu un specialist. Si o persoana de incredere va poate ajuta, facandu-i cunoscute framanatarile care va apasa sufletul.

Sunatoarea – cel mai important antidepresiv natural

Experienţe îndelungate au depistat numeroase preparate antidepresive naturale, între care, cea mai mare eficienţă a dovedit-o sunătoarea sau pojarniţa. Recomandată încă din secolul al XVI-lea de către chimistul Paracelsus contra fricii, a tristeţii şi a viselor urâte, sunătoarea este benefică în refacerea echilibrului hormonal şi a sistemului nervos. Se consumă câte 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mesele principale, dintre care unul înainte de culcare. Ceaiul poate fi înlocuit cu tinctură de sunătoare (câte 4-10 picături de 5 ori pe zi), într-o cură de lungă durată sau cu ulei de sunătoare (câte 1 linguriţă de 2-3 ori pe zi).

Cercetări recente au arătat că sunătoarea conţine o doză ridicată de hiperforină, o substanţă care blochează acei receptori din creier care declanşează stările depresive. Prin aceasta, sunătoarea este benefică în tratarea depresiilor simptomatice şi reactive, în depresiile nevrotice şi în distonia neurovegetativă. S-a constatat că acţiunea antidepresivă a sunătoarei nu se instalează decât după 2-3 săptămâni de la începerea administrării. Ca urmare a efectului fotosensibilizant al hipericinei (un principiu activ din sunătoare), se impun măsuri de precauţie în care pacientul va evita expunerea la razele solare intense pe toată durata tratamentului.

Specialiştii terapeuţi au elaborat diverse reţete complexe care, pe lângă sunătoare, includ şi alte specii vegetale:

– păducel, cimbrişor, mentă, izma pădurilor, valeriană, roiniţă (ceai);

– valeriană, soc, muşeţel, lavandă, tei (ceai);

– cimbrişor, salvie, vinariţă, limba mielului (ceai);

– lavandă, pelin negru, ovăz-paie (tinctură).

 

Această intrare a fost publicată în Utile . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*