De ce fac femeile sex? Un alt punct de vedere….

„A face sex” şi „a face dragoste” sunt două noţiuni total diferite şi nu pentru că prima afirmaţie are mai puţine litere ci pentru că „a face sex” se referă strict la actul în sine pe când „a face dragoste” înseamnă şi sentimente. Atracţia fizică îşi spune cuvântul în ambele cazuri şi trebuie să fie obligatoriu prezentă… Să ne gândim un pic. Şi femeile şi bărbaţii au nevoie de afecţiune, dragoste, comunicare, înţelegere şi multe alte lucruri pe care, de multe ori nici nu le conştientizăm dar care, când le avem, ne dau “o stare de bine. Atunci de ce nu ne gândim că femeile, ca şi bărbaţii fac sex din aceleaşi motive: dragoste şi necesitate?
Să ne gândim un pic şi pentru că orice are un început să revenim la “prima oară”, pentru că înainte de “a şti” să faci sex, este absolut necesar să ai măcar habar despre ce este vorba în propoziţie. De ce spun în primul rând, pentru că dacă “ţi se pare” că ai întâlnit partenerul potrivit şi ştii că el îşi doreşte să facă sex, pe lângă curiozitatea care joacă un rol hotărâtor, motivaţia este “vreau pentru că vrea el”.

Ce vreau? Habar nu am! Toţi copiii vor la şcoală dar n-au nici cea mai vagă idée despre ce îi aşteaptă. Deci vrem ceva, în nici un caz performanţe sportive, ştim că vrem dar nu prea ştim ce. Contează orice: preludiu, postudiu, admosfera romantică, gesturile, intimitatea şi mai ales ca partenerul nostru “să fie acolo”. Chiar dacă nu va exista o continuare, mai mult sau mai puţin romantică, femeile simt dacă cel de alături este “cu ele – fizic şi psihic”. Şi încă ceva foarte important: nimeni dintre noi, bărbat sau femeie nu vrea să fie un “obiect”. Este o mare deosebire între “fac ce-mi place mie” şi “fac ce ne place nouă”. Şi se simte. După “prima oară”, va exista şi altă “oară” cu acelaşi partener sau cu alt partener. Dacă vorbim doar de sex, am o mare rezervă pentru că oricât de mult şi oricât de sus şi tare ar afirma o femeie că vrea să facă “doar sex”, lucrurile nu prea stau aşa.
Dacă există dragoste, femeile fac sex dintr-un singur motiv: de plăcere. Te iubesc, te doresc şi vreau să fac dragoste cu tine şi punct.

Pe de altă parte, noţiunea de “vreau să fac sex cu tine”, sună foarte bine, spusă de o femeie şi, foarte măgulitor pentru celelate urechiuşe masculine. De fapt există confuzia între “a face sex” şi “a face dragoste”, pentru că în momentul acela, orice femeie vrea să se simtă iubită. Dacă nu simte acest lucru, nu va mai veni cu a doua propunere indiferent dacă partenerul este “doar ok” sau maestru cu doctorat şi stăpâneşte toată arta vechilor orientali în materie de sex. Dacă partenera mea nu mi-a făcut niciodată “propuneri indecente” eu mi-aş pune un mare semn de întrebare şi aş începe să caut răspunsuri la întrebări pe care i le-aş pune, în primul rând, ei. Sau poate ar fi mai bine să căutaţi răspunsurile împreună şi să puneţi întrebări, tot împreună.
Dacă există “ceva”, care nu prea e dragoste, femeile nu prea fac sex invocând diversele motive care au ajuns proverbiale: ”mă doare capul, ma doare burtica, n-am chef, n-am timp…”. Este foarte posibil să fi dispărut atracţia fizică sau şi mai rău, să fi dispărut libidoul sau una dintre ele să fie pe cale de dispariţie.

Dar, “a face sex” este echivalentul cu “a învăţa o limbă străină”, foarte străină pentru că nu se predă la şcoală şi variază în funcţie de cei doi parteneri, de disponibilitatea lor, de libido şi de … sentimente. Nu poate să-ţi placă ceva dacă nu ştii ce trebuie să-ţi placă. Ştii doar că “nu e bine”, dar ce nu e bine, e posibil să nu afli niciodată. Cele mai multe dintre noi refuză sexul întocmai cum refuzau la şcoală să înveţe materiile pe care nu le înţelegeau. Nu ştiu, nu pot şi … nu vreau. Şi caut motive “să nu…” pentru că e mai simplu decât să-ţi baţi capul şi să cauţi cauze şi explicaţii. E chiar jenant de discutat şi dacă te gândeşti că într-o societate care promovează pornografia şi “fata de la pagina 5”, nu oferă informaţii concrete despre o necesitate fiziologică şi perfect umană, aş spune că este absurd. Încă mai este un subiect controversat şi în multe familii “interzis”, când ar trebui, mai corect, să stea alături de celelalte nevoi esenţiael: hrana, odihna, adăpostul, securitatea, şi care ar trebui discutat firesc ca orice altă discuţie cu orice altă tematică. Din cauză că nu suntem corect informaţi asupra acestui subiect, oarecum tabu, apar confuziile şi interpretările.

Dacă nu există dragoste, apare necesitatea şi literatura de specialitate ne pune la dispoziţie mai multe motive pentru care femeile fac sex, de multe ori inimaginabile pentru bărbaţi (pentru femei sunt de-a dreptul aberante): ca să slăbească, din politeţe, pentru că sexul este mai bun ca ibuprofenul (motivul “mă doare capul, iubitule”, este fals din punct de vedere medical), pentru că el sărută bine, din răzbunare (m-a înşelat, l-am înşelat), din datoria de soţie, din milă (era virgin săracul), pentru a-l împiedica să calce strâmb (dacă are acasă, nu mai caută), pentru a se perfecţiona… Toate acestea nu sunt decât motive pentru a explica, de fapt, realitatea: necesitatea. Cum să facă sex femeile ca să slăbească? E mult mai simplu să se ducă la sală, unde, hai să fim serioşi îşi mai clătesc şi ochii cu alte prezenţe…masculine. Din politeţe? Pentru că li s-a propus şi nu ştiu să spună “nu”. Exclus! O femeie ştie foarte bine să ţină un bărbat la distanţă, dacă vrea acest lucru, pentru că o femeie va face ce vrea el numai dacă vrea ea. Din milă? Dacă mi-e milă de tine, poate îţi ofer empatie şi un pic din timpul meu dar nu mă transform în profesoară doar pentru că tu ai lipsit de la prima lecţie. Pentru că sărută bine? Să ne rezumăm numai la sărut! De ce ar mai exista o continuare? Din răzbunare? Discutabil. Dacă l-am iertat, nu mai vreau să mă răzbun, dacă nu l-am iertat, deja nu mă mai interesează să mă răzbun pentru că nu mă interesează ce gândeşte şi fac ce vreau eu şi cu cine vreau eu, din plăcere sau din necesitate. Din datoria de soţie? Este cumva specificat în contractul de căsătorie frecvenţa şi durata actului sexual? Nu prea cred! Îl doresc, fac dragoste, nu-l doresc, atunci e necesitate. Din milă? Sunt total contra acestui motiv. Poate suntem tandre, feminine, delicare şi dorim să protejăm dar, în pat puţin probabil că dorim să fim … mămici. Pentru a-l împiedica să calce strâmb? Hmmm. Dacă-mi pasă, fac dragoste de plăcere, dacă nu-mi prea pasă… poate călca strâmb cu ambele picioare şi eventual să se ducă şi el acolo unde a călcat. Pentru a se perfecţiona? Da, până în momentul în care găsesc un partener cu care nu mai vreau perfecţiune ci îl vreau pe el, pe partener. Asta e ca prăjitura preferată: dacă am găsit-o şi ştiu că-mi place, clar nu mai caut alta. Şi dacă am găsit combinaţia perfectă cu el, încerc să experimentez cu el şi atunci vorbim de plăcere.

Deci de ce fac femeile sex? Din necesitate şi punct.

În rest, nu “fac sex” ci “fac dragoste”. O femeie îndrăgostită iubeşte şi doreşte ca şi un bărbat. Oferă plăcere şi vrea plăcere. E caldă, tandră, alintată şi hotărâtă şi … cere. Ştie exact ce vrea şi mai ales, de la cine vrea.

(Citeste si: Ce le determina pe femei sa faca sex?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*