Limbajul trupului: uita-te la picioarele ei si vei sti daca te place!

Uita de ochi, de zambet, de gesturi; picioarele sunt noile ferestre ale sufletului unei femei.

Potrivit psihologilor si numeroaselor studii de pana acum, maniera in care femeile isi tin sau misca picioarele in timp ce interactioneaza cu un barbat ii pot da acestuia de inteles daca are sau nu vreo sansa.

Psihologul Geoffrey Beattie a revazut mai multe studii in acest sens, concluzionand ca, in timp ce mimica si gestica pot fi controlate, majoritatea uitam sau nu avem cum sa ne controlam si picioarele, uneori pentru simplul fapt ca nu stim ce sa facem cu ele, relateaza Daily Mail.

Limbajul trupului se bazeaza pe un principiu pe cat se poate de simplu universal valabil. Orice actiune are si o reactiune, cu totii stim asta. Ei bine, la fel functioneaza si creierul nostru. In principiu fiecare emotie simtitt de noi, fata de o persoană, un lucru etc, se oglindeste printr-un gest involuntar, o expresie a fetei, o privire si asa mai departe. De retinut este faptul ca limbajul paraverbal este de cele mai multe ori involuntar.

Pozitia picioarelor unui om, modul in care isi misca picioarele iti poate spune ce gandeste acel om, sau ce emotie simte in acel moment.

Picioarele sunt mai “sincere” decat orice parte a corpului. Asta pentru ca de milioane de ani, picioarele au fost primele care au trebuit sa reactioneze la pericole. Daca un animal de prada ne urmarea, picioarele au trebuit sa reactioneze instinctiv, uneori dincolo de controlul vointei. Daca nisipul pe care mergeai era prea incins picioarele te-au facut sa sari si sa fugi instantaneu.

Conform studiilor, o femeie care este pe cale sa fie cucerita, care este impresionata de interlocutor, va sta astfel incat varfurile picioarelor sa tinteasca inspre el.

Daca, in schimb, isi tine picioarele incrucisate, sau chiar sub sezut, pretendentul ar fi bine sa caute alta potentiala victima. Daca se tine de genunchi si se apleacă usor in fata atunci arata cu siguranta interes.

Atat barbatii, cat si femeile, isi tin picioarele complet nemiscate atunci cand spun o minciuna. Atunci cand sunt nervosi, barbatii tind sa dea din picior, in timp ce femeile tind sa stea nemiscate, acestea fiind si miscarile pe care cei doi le adopta la prima intalnire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*