Ce le determina pe femei sa faca sex?

Se stie ca femeile sunt foarte capricioase atunci cand vine vorba de sex (si nu numai). Daca ar fi chestionate de ce fac sex, reprezentantele sexului frumos ar da raspunsuri extrem de evazive.
Cercetatorii sustin ipoteza ca motivele femeilor pentru care fac sex tin de dragoste si de angajamente, in timp ce studii mai noi au demonstrat ca o fac pentru
placere, la fel ca si barbatii.

Dar femeile sunt creaturi complicate, iar sexualitatea lor este determinata la fel de mult de emotiile lor, cat si de starea lor fizica, scrie Newsweek.

Psihologii americani Cindy Meston si David Buss au sintetizat in cartea lor numita "De ce fac femeile sex?" cele mai plauzibile motive pentru care acestea se arunca rapid in pat. Motivele sunt rezultatele a cinci ani de cercetare.

Deci, de ce fac femeile sex? Ia sa vedem:

  • atunci cand le e mila de partener
  • cand au chef de razbunare, mai ales atunci cand se simt, sau chiar au fost, inselate
  • ca si metoda "naturista" pentru a scapa de migrene, iar metoda asta chiar functioneaza; neuromediatorii eliberati in timpul partidelor de sex, dar si dupa, au rolul de a relaxa muschii cranieni si faciali, incordarea acestora reprezentand un factor in producerea durerilor de cap
  • o moneda de schimb pentru cadouri sau treburi casnice, pentru a plati "datoria" de sotie
  • pentru a starni gelozie
  • ca si modalitate de a se simti protejate in bratele barbatului.

In dorinta de a avea un corp perfect, femeile apeleaza la "dieta de sex", facand sex pentru a slabi.
Totodata, femeile fac sex pentru a obtine ceea ce doresc (si nu sunt se sfiesc sa faca recunoasca asta) sau o fac pur si simplu din plictiseala.
Femeile fac sex din mila, pentru a-si ajuta partenerul sa ajunga la o normalitate sexuala, dar si din "datoria de sotie", in cazul celor casatorite. La toate acestea se adauga si dorinta de a capata experienta in acest domeniu.
Ideea de "a seduce" este un motiv la fel de plauzibil pentru o femeie care doreste sa faca sex.

1 thought on “Ce le determina pe femei sa faca sex?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*