Iarna e pe sfarsite..cum ne protejam de vantul si soarele de primavara!

Cu toate că iarna a trecut, grijile legate de corpul nostru nu s-au terminat.

Uscăciunea pielii, reminiscenţa anotimpului rece şi capriciile meteorologice ale primăverii impun o îngrijire specială a tegumentului.

Schimbările de temperatură, vântul, soarele, poluarea, utilizarea unor cosmetice neadecvate afectează capacitatea de barieră a pielii, sensibilizând-o. De aceea este important ca pentru îngrijirea tegumentului să utilizăm produse ce nu conţin substanţe iritante.

* Curăţarea feţei se va face cu săpunuri, geluri, spumante sau soluţii micelare neagresive, adaptate tipului de ten, ce nu distrug filmul hidro-lipidic al pielii.

* Cremele hidratante ar trebui să conţină şi factor de protecţie solară minim 15-20. Persoanele care prezintă afecţiuni fotosensibilizante sau fotoinduse ar trebui să înceapă să utilizeze creme cu SPF 50+.

* Îngrijirea buzelor este necesară pentru a preveni uscarea şi inflamarea acestora. Umezirea acestora cu salivă trebuie evitată, în schimb utilizarea frecventă a unui lipstick este de bun augur.

* Dacă activitatea dvs se desfaşoară mai mult pe afară este de preferat să vă curaţati tenul de 2-3 ori pe zi cu loţiuni, apă termală sau soluţii micelare ce nu necesita clătire, iar apoi să vă hidrataţi faţa cu creme adaptate tipului de piele.

* În ceea ce priveşte corpul e de preferat să se evite baile lungi şi apa fierbinte,ştergerea să se facă prin tamponare cu prosop din bumbac, iar pielea să fie hidratată cu loţiuni sau creme hidratante.

* Nu trebuie să uităm să ne îngrijim în mod corespunzator şi mâinile pentru ca şi ele au de suferit datorită schimbărilor de temperatură, a vântului şi soarelui.

Această intrare a fost publicată în Utile . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*