Cateva lucruri despre sarut pe care le stiai sau… nu

Sărutul este o artă care trebuie învăţată şi perfecţionată. Dacă vrei să-ţi „îmbunătăţeşti” stilul, iată câteva sfaturi care te vor ajuta.

Inainte de a trece la acţiune, asigură-te că eşti pregătită. În primul rând, trebuie să miroşi bine. Simţul mirosului este o parte esenţială în arta sărutului, şi trebuie să te asiguri că parfumul trupului tău îl va face să te dorească şi să te sărute mai mult. Foloseşte o loţiune de corp nu foarte grasă, care intră repede în piele, şi care are un parfum discret. Parfumează discret încheietura mâinii, a braţului, gâtul şi zona din spatele urechilor.

O respiraţie proaspătă

Nu uita partea că cea mai importantă în actul sărutului este respiraţia. Înainte de a porni la atac, nu uita să foloseşti o pastă de dinţi mentolată, să cureţi bine cu periuţa de dinţi şi limba (pentru că e un adevărat depozit de bacterii). Dacă nu ai la îndemână periuţa, foloseşte o gumă de mestecat mentolată, dar nu uita s-o arunci înainte de a-l săruta!

Gloss sau ruj?

Dacă vrei să ai buze moi şi catifelate, îngrijeşte-le permanent, exfoliază periodic celulele moarte şi hidratează-le zilnic cu balsam. Nu folosi o tonă de gloss sau un ruj foarte colorat, iubitul tău sigur nu va dori să le simtă gustul şi nici să arate de parcă s-ar săruta cu un vampir.

Săruturile – tandre sau pătimaşe?

Sărutul este un act intim, care duce la pasiune şi dorinţă. Este o formă de comunicare care poate exprima mai mult decât cuvintele. Un sărut adevărat înseamnă mai mult decât o atingere a buzelor, el deschide inima şi sufletul partenerului.

Nu te sfii să faci tu primul pas, iar la primele săruturi sărută-l delicat, abia atingându-i buzele. Mângâie-i uşor faţa sau gâtul. Opreşte-te puţin, suficient cât să-şi dorească mai mult. Priveşte-l în ochi, fă-l să vadă din privirea ta că-i doreşti sărutările.

Sărută-l încet pe gât, mângâie-l şi şopteşte-i cuvinte tandre. Include în săruturile tale ciocolată sau căpşuni, sunt excitante puternice.

Fii spontană, sărută-ţi partenerul în situaţii neaşteptate sau în locuri mai puţin obişnuite şi lasă-ţi imaginaţia să zburde.

Ştiai că…

  • Prima mentionare din istoria omenirii a pupatului pe gura a fost facuta intr-un text sanscrit din 1500 i.Hr.
  • În timpul sărutului organismul eliberează endorfine (hormoni care creează o stare de bună dispoziţie) şi sunt antrenaţi peste 30 de muşchi.
  • Sensibilitatea buzelor este de circa 200 de ori mai mare decît cea a degetelor.
  • Stiati ca sarutul poate ajuta la reducerea cariilor dentare ? Asta pentru ca saliva care se produce in exces ajuta la a mentine cavitatea bucala curata.
  • Sărutul pe obraz activează doar doi dintre mușchii faciali, dar în sărutul francez se activează 34 de goluri. Dacă vă sărutați timp de un minut, puteți slăbi 26 de calorii, iar dacă vă sărutați o oră puteți elimina din program o vizită la sala de gimnastică pentru că ardeți 1560 de calorii.
  • In unele culturi din Asia si Africa, sarutul nu se practica.
  • Cimpanzeii se saruta cu gurile deschise, dar nu si “frantuzeste”.
  • Stiinta sarutului se numeste filematologie

 

Această intrare a fost publicată în Utile . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*