Prietenii – ingerii pazitori de langa noi

Nu poti alege in ce familie te nasti, dar ai posibilitatea sa iti alegi prietenii. Ei pot fi, de cele mai multe ori, mai apropiati de sufletul si nevoile tale, chiar decat parintii si fratii. Umarul pe care plangi este, de cele mai multe ori, cel al unui prieten.

Cu toate acestea, prietenia este o floare din ce in ce mai rara.

Devenim din ce in ce mai singuri, 'ne imprietenim' cu televizorul, cu computerul, dar acestea nu ne pot oferi caldura sufleteasca si intelegere. Oamenii au inca prieteni, au inca echilibru, sunt inca oameni!

E clar, nu e usor sa iti faci prieteni. Relatiile de prietenie, la fel ca si iubirea, trebuiesc intretinute. Prietenia se cultiva, se construieste cu rabdare, piesa cu piesa si, as adauga eu, cu grija si atentie. Nu toti cei care se declara prieteni ne sunt loiali. Unii se apropie de noi dorind sa obtina foloase de vreun fel sau altul. Am vazut casnicii destramate din pricina falsilor prieteni. Asa ca, fiti atenti/e cu cine va insotiti, cui va desertati sacul cu trairi, cu emotii si secrete.

Prietenul adevarat este probat de timp si de disponibilitatea lui de a fi langa tine atunci cand iti e bine, dar mai ales cand iti este rau. Daca la greu au fugit cu totii, inseamna ca nu ai prieteni, ca poate nu ai intuitia necesara de a ti-i alege si ca, din pacate, esti saraca. Dar, daca ai ramas in vremuri de restriste cu un singur prieten adevarat, te poti considera bogata. Viata poate fi infruntata mult mai lesne alaturi de un prieten adevarat.

Nu exista retete pentru a-ti alege un prieten bun. Pur si simplu trebuie sa fii atent/a la amanunte, la indicii. De asemenea, trebuie sa existe 'feeling-ul', preocuparile comune si compatibilitatea in multe domenii ale vieti. Timpul il va pastra langa tine sau nu. Incercarile vietii ne vor alege prietenii adevarati. Ai incredere!

Iar atunci cand l-ai obtinut, poti sa sarbatoresti! Vei avea 'confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu o persoana, fara sa iti mai cantaresti gandurile si fara sa iti masori cuvintele' (George Eliot). Este un sentiment similar cu acela al castigarii unei libertati. Libertatea de a fi tu insuti!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*