6 lucruri de care sa te feresti, ca sa nu ramai fara partener

Chiar daca avem suspiciuni ca partenerul ne insala, trebuie sa ne infranam dorinta de a-l spiona, avertizeaza psihologii.

Potrivit acestora, de cele mai multe ori, dovezile repetate de neincredere sunt cele care erodeaza o relatie si duc la despartire.
In total sunt sase adevaruri care ar putea distruge o relatie si fata de care trebuie sa ne ferim a le lua in considerare.

In primul rand, indiferent de ce suspiciuni avem, nu ar trebui sa cautam niciodata raspunsul in lista de apeluri sau la mesajele primite din telefonul partenerului.

Totodata, specialistii spun ca nu exista conceptual potrivit caruia minciuna face bine celuilalt, minciuna fiind intotdeauna un fenomen nociv pentru o relatie, in special datorita faptului ca sunt deosebit de rare situatiile in care minciuna ramane nedescoperita.

Si spionatul face rau ambilor parteneri. Desi e tentant si de multe ori pare un gest nevinovat sa ne uitam prin sertarele biroului partenerului, prin portofel sau sa-i citim corespondenta, psihologii ne spun ca acestea sunt dovezi clare ale lipsei de incredere intre partenerii de cuplu, unul dintre principalele motive care duc un cuplu la despartire.

De asemenea, consilierii de cuplu ne interzic sa ne punem prietenii sa verifice alibiul partenerului. Aceasta dovada de neincredere e cu atat mai dureroasa cu cat sunt implicate si alte persoane si problemele de cuplu sunt expuse public.

Telefoanele obsesive pentru a-ti controla partenerul in mod constant raman o alta obsesie care poate duce la destramarea unei relatii.

Multe persoane au obiceiul sa-si urmareasca partenerii. Trec pe la biroul celuilalt, spioneaza locul unde ii este parcata masina, unde si cu cine ia masa de pranz, la ce ora pleaca de la munca si pe unde trece la intoarcerea spre casa. Consilierii de cuplu avertizeaza ca astfel de obiceiuri fac mult rau unei relatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*