Planificarea sarcinii

  

Cum aproape este o regula, majoritatea cuplurilor, mai devreme sau mai tarziu, incep sa se gandeasca la o marire a „efectivului” sau altfel spus la intemeierea unei familii… Bineinteles ca apar si situatii neasteptate, dar de multe ori cuplurile isi planifica minutios primul copil. Aceasta situatie este si cea mai buna totodata, si iata si de ce:

Este de dorit ca intr-un cuplu sa existe un echilibru financiar inaite de a „demara „ acest proiect. Aducerea pe lume a unui copil nu implica doar cheltuielile de pe timpul sarcinii, care de fapt sunt cele mai mici, dar si intretinerea lui pe o perioada nedeterminata in timp.

O evaluare a starii de sanatate a ambilor parteneri este de asemenea un bun inceput in dorinta de a intemeia o familie. De multe ori singura care merge la controale este partenera, uitand ca si partenerul este direct implicat in proiectul comun.

Orientarea catre un medic obstretician, si spre o unitate spitaliceasca eficienta ajuta in buna desfasurare a evenimentelor.

Este de dorit ca partenera sa faca cateva  modificari in modul de viata inainte de a ramane insarcinata , cum ar fi:

  • Renuntarea la fumat, alcool sau stupefiante;
  • Renuntarea la anticonceptionale cu cel putin 3 luni inainte;
  • Tratarea afectiunilor preexistente, sau evaluarea riscului unei decompensari impreuna cu un medic specialist;
  • Tratarea danturii. Se stie ca pe timpul sarcinii nu putem apela la anestezii, antibiotice, sau radiografii decat in cazuri de extrema necesitate;
  • Alimentatie sanatoasa bogata in fructe si legume, fara diete drastice;
  • Alegerea unui stil de viata sanatos, fara foarte mult stress, deoarece venirea pe lume a unui copil poate agrava aceasta situatie;
  • Administrare de acid folic pentru a prevenii anomaliile de inchidere a tubului neural, cu 3 luni inainte de conceptie.

Avand cateva luni  de pregatire, acest eveniment poate decurge fara foarte mult stress si poate cel mai important lucru este ca  ambii parteneri se pot bucura cu adevarat de toate experientele noi ce le sunt rezervate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*