Pateu de dovlecei

  • 1 dovlecel mic taiat marunt (se curata de coaja)
  • 1 vf cutit pasta de tahini (opt)
  • zeama de la ¼ lamaie
  • 1 Lg ulei masline/fl. soarelui presat la rece (gustati inainte sa nu fie amar)
  • 2 catei usturoi
  • 1 Lg verdeturi, cimbru si patrunjel tocat
  • 1 lg paprika
  • sare dupa gust

 

 

Toate ingredientele se vor amesteca la blender timp de 2 minute. Are un gust delicios, dulceag iar ingredientele se pot schimba in functie de preferinte.

Vara in functie de calitatea dovlecelului ar putea iesi foarte moale. Adaugati jumatate de dovlecel, iar la final daca nu e prea lichid se va adauga si restul. Sunt cazuri cand coaja este amara, chiar daca stim ca ea contine multe minerale va fi suparatoare la gust si va trebui indepartata. Se poate pastra in frigider timp de 2-3 h.

Cititi mai multe retete pe:

Această intrare a fost publicată în Utile . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*