Cuvintele din priviri, ferestre catre sufletul nostru

Femeie frumoasa, cu suflet senin, te invit la o intalnire cu mine, cu tine, cu noi!

O intalnire ochi in ochi, fata in fata! Iar cand  imi vei fi alaturi, iti voi lua ochii si ii voi pune in locul alor mei, iar tu vei lua ochii mei si ii voi pune in locul alor tai ! Si atunci eu te voi privi cu ochii tai si tu cu ai mei. Ce-ar fi sa vorbim mai putin si sa comunicam mai mult ?

Atatea perechi de ochi imi incanta zilnic privirea, tie nu?

Atat de frumos se incadreaza ochii pe chipul omului, fie ca sunt verzi, caprui, albastrii sau negri! Cand ochii vorbesc, intreaga fiinta se curemura, iar cand perechile de ochii se intalnesc, nimic nu le poate spulbera momentul magic.

Stiai ca ochii nu imbatranesc si nici nu isi schimba forma sau marimea de-a lungul timpului! Ce dar minunat ne-a fost dat !

De multe ori m-am intrebat de ce totusi multi evita sa ii priveasca pe ceilalti in ochi, cand e un gest atat de profund, sincer, simplu si pur ? Si am gasit si raspunsul: pentru ca in ochii celorlalti vedem bucati de oglinzi din noi insine! Si unele bucura in timp ce altele poate dor! Care e povestea ochiilor tai?

Pe mine unele priviri ma seduc, altele ma strapung, altele ma mangaie, altele ma inalta, altele imi amintesc de copilul din mine, de femeia din mine ! Unele ma protejeaza, altele ma fac sa ma gandesc la fulgii de nea ce cad pe strazile pustii in lumina felinarelor, in iernile reci, cand sufletul imi arde de iubire!  Pe tine ?

Cate imagini nu ne trec zi de zi prin fata ochilor,  si pe cate dintre ele le vedem cu adevarat ? Tu vezi cate furnici s-au strans in urma ta, cand ai scapat din greseala cateva firimituri de eugenie pe jos? Stii cat de fericite le-ai facut? Tu vezi ca daca zambesti unui om pe strada, fara sa ii ceri nimic, se mira? Tu vezi ca soarele rasare-n fiecare dimineata pentru tine? Tu vezi ce esti, dincolo de materialism ?

Dar lacrimile? Lacrimile curata sufletul de dureri, sau il hranesc cu iubire, dar tot rol de purificare au, indiferent de esenta lor si indiferent de emotia care le-a produs ! Cand plangem, genele capata sclipiri nebanuite, albul ochilor reflecta lumini de argint  si  chiar si atunci cand, pe langa culoarea lor naturala, sunt rosii de la atata plans, tot radiaza! Sunt ochi care cer, care gem, care vor, care dau, care au!

Eu ador  sa plang impreuna cu mine, sa plang impreuna cu altii! Sa plang uitandu-ma in ochii lor si ei sa planga uitandu-se in ochii mei! E ca un dans al trairilor, ochii sunt vocea sufletului, sunt ca o scena a vietii! Te rog, fiinta sublima, nu trage cortina peste ei!

Stiai ca pana si felul in care ne miscam ochii are o semnificatie?

Se spune ca atunci cand privim in:

-stanga sus: ne amintim o imagine vizuala

-stanga lateral: ne amintim ceva ce am auzit

-stanga jos : vorbim cu noi insine in gand

-dreapta sus: inventam o imagine/situatie (mai exact mintim in legatura cu ceva anume)

-dreapta jos: facem apel la emotii si senzatii (suntem sinceri)

In incheiere, inca o data iti spun :

COMUNICA AUTENTIC, FII TU INSUTI, SPUNE CEEA CE SIMTI !

 

Foto: Andreea TUDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*