Chips fara foc de spanac si varza verde

Cati dintre noi nu am dat tarcoale unei pungi de chips-uri de cartofi? Stim prea bine ca cei din comert sunt plini de chimicale si calorii, si in special pentru copii aceasta nu este varianta cea mai potrivita de snack. Am descoperit de curand o reteta delicioasa de chips-uri, cu care am avut un succes mare atat printre prieteni cat si la demonstratia culinara de la Cluj. Stiu ca daca va uitati la poze, o sa-mi spuneti ca ar fi imposibil sa fie buni, insa va garantez ca peste 30 de oameni cu gusturi diferite i-au adorat. Incercati in cantitati mici, si veti vedea daca va sunt pe plac.

 

Chips spanac/varza verde/varza creata/frunze de gulie

  • 1 kg spanac sau orice frunza mai tare

Dressing

  • zeama de la ½ lamaie mare
  • ½ cana ulei presat la rece
  • 4 Lg fulgi de drojdie inactiva*
  • sare dupa gust
  • 3 catei usturoi

*Informatii despre beneficiile extraordinare ale fulgilor de drojdie, gasiti chiar aici, si puteti sa-i cumparati de la magazine naturiste sau online. Sanovita o comercializeaza.

Cum am scris, se poate folosi orice fel de frunza precum cele de sus sau, stevie, leurda, swiss chard care se gaseste si creste si in Romania, kale , kale 2 pentru cei care sunt in alte tari, etc. Frunzele se curata partial de nervuri si se rup in bucati mici. Se amesteca cu dressingul, se storc putin si se dau la dehidrator/cuptor incalzit putin, pentru o noapte sau o zi intreaga. Dressingul ramas se poate refolosi la o salata, e complet delicios. Mai jos am adaugat o poza cu chips-urile pe tava de dehidrator in procesul de uscare.


Articol  realizat cu sprijinul:

Această intrare a fost publicată în Utile . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*